Alkoipas minun säästö-syyskuuni kosteissa merkeissä.
Ajattelin, että voisin alkaa tuomaan kävellen ruoat kaupasta.
Turhaan sitä joka kauppareissulle ottaa autoa allensa,
vaan kävellen saa hyvin käytyä pikku kauppareissuja.
Siispä reppu selkään ja tallustamaan.
Kotiin tullessa olin kuin uitettu koira,
mutta lämmintä ja raikasta syyssadettahan tuo oli.
Olen niin onnellinen,
kun tässä meidän naapurustossa on ihania omakoti-asujia,
jotka tarjoavat omenoitaan meille kerrostalo-asukeillekin.
Niinpä minäkin sain valmistaa meille, sekä hoidokeillemme omppuhilloa.
Pese omput ja pilko paloiksi,
niin että siemenkota vain jää jäljelle.
Laita siis omenapalat kuorineen kattilaan,
näin saat hyvää kuitua omppusoseeseesi.
Laita kattilaan vielä tilkka vettä, jotta omenat eivät jämähdä pohjaan kiinni,
ennen kun omenat antavat keitettäessä nestettä.
Toki voit maustaa omenasosettasi sokerilla ja kanelilla tai jopa sitruunaakin jotkut käyttävät,
mutta itse tykkään omena hilloni jättää sokerittomaksi
ja jätän yhden sose kulhon jääkaapiin.
Seuraavat soseet laitan suljettaviin pusseihin ja laitan ne littanoiski päällekäin pakastimeen. Näin pussukka ei vie paljoa tilaa pakkasessa
ja sen saa nopsasti sulaksi pakasteesta pois otettaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.