Nautin hitaista aamuista,
tänään oli taasen yksi sellainen.
Vihreää teetä, tomaatti ruisleipä
sekä munakokkelia.
Tähän vielä hyvä kirja...
Minä olen sellainen munakokkeli-ihminen.
Aina välillä innostun ja teen itselleni kunnon kokkelit.
(Murukun ei ole munakokkelimiehiä,
hänen paistetut munansa pitää olla melkeinpä poltettuja
eli ei saa mikään enään hyllyä
tai heilua vaan pystyyn karahtanut on oikea sana).
5 kananmunaa
1/2 dl (Juustonmakuista) ruokakermaa/ vettä
n. 1/2 tl herbamare yrttisuolaa
ripaus valkopippuria
ruohosipuli silppua
Riko munat kulhoon ja kaada joukkoon kerma tai vesi sekä mausteet.
Laita kasari lämpiämään ja lisää pohjalle tilkka juoksebaa margariiniä.
Kaada munaseos kasariin ja liikuta lastaa kasarin pohjassa kahdeksikkona
niin kauan, että muanmassa alkaa jähmettyä.
Laita tässä kohdin liesi pois päältä.
Kun munakas on vielä kostea ota kasari liedeltä ja jatka hetki sekoitusta.
Lisää munakokkelin joukkoon ruohosipulisilppu.
(Meillä saa kissat olla pöydällä,
koska niiden ruoan on nostettu juuri keittiön pöydälle.
Otto-koiramme söisi ne muuten lattialta parempiin suihin.)
Minulla on nyt kesken ihana Frida Skybäckin kirja Kirjahyllyn salaisuus.
Huikean upeaa rinnakkaistarinointia,
joka nivuotuu upeasti yhteen.
Suosittelen lämpimästi lukemaan.
"Elämän kauneus yllättää silloin,
kun sitä vähiten odotamme"
(Kirjahyllyn salaisuus,
Frida Skybäck
sivu 72)
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.