IMG_20240827_111002.jpg


Meillä oli viikonloppuna piitkästä aikaa mukava perhelounas lasteni sekä heidän kumppaneidensa ja Mumskun kanssa. 
Kävi meillä myös tyttärieni serkkukin piipahtamassa.
Siinä viikonlopun aikana meni minulla niin pasmat sekaisin,
etten tajunnut ottaa ruoista edes kuvia...
Mutta ei hätä ole tämän näköinen.

Pakkohan meidän on syödä tästä eteenpäinkin
eli ei muuta kuin ruoanlaittoon ja leipomaan.
Niinkuin tässä on tätä ennenkin tehty.


IMG_20240827_102210.jpg

Maanantaina heti hoidokin lähdettyä valmistin leipätaikinan.
Kääntelin ja vääntelin taikinaa illan
ja sitten taikina pääsi rauhoittumaan jääkaappiin yön yli.


IMG_20240827_110955.jpg

Näistä leivistä tuli todella herkullisia.

3 1/2 dl vettä
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl taikinajuurta tai 1/2 pss kuivahiivaa 
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 1/2 tl ruususuolaa


Sekoita ensin vesi ja taikinajuuri sekaisin.
Sitten on jauheojen sekä suolan ja siirapin tai hunajan vuoro.
Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle.

Käy vaivaamassa taikinaa ainakin kolme kertaa illan aikana,
näin saat taikinaan hyvää tekstuuria.
Toki halutessasi voit jättää tämän kohdan kokonaan tekemättä 
ja laittaa taikinan heti jääkaappiin tekeytymään seuraavaan aamuun.

Ota taikina aamulla huoneen lämpöön
ja lisää taikinan joukkoon juustoa, ruohosipulia sekä valkosipulimurskaa.
Vaivaa taasen ja laita vuokaan kohoamaan vielä puolesta tunnista tuntiin.


Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Pst: Muista Kaataa uunin pohjalle vettä
leivän ollessa paistumassa uunissa.
Sumutin itse vielä leivätkin vedellä ennen uuniin laittoa.



IMG_20240827_111014.jpg

 Valitse lähellesi ihmisiä,
jotka lataavat akkujasi 
ja kohottavat sinua
kohti korkeuksia.

Ystävyydellä
Tupu