Kerroinkin teille tuossa edellisessä postauksessa,
että olimme viikolla kyläilemässä tyttäreni ja hänen poikaystävänsä luona ihanalla rantamökillä.
Saimme siellä niin herkullista broileri-pastasalaattia,
että täytyi heti seuraavana päivänä itse keittää pussillinen pastaa
ja valmistaa osasta tätä kebab-pastasalaattia.
Meillä kun ei broileria tällä haava ollut kotosalla,
niin laitoin salaatin sekaan kebablastuja.
Kyselin tyttäreltä salaatin maukkuuden salaisuuksia...
Salaattiin oli lisätty niin valmista salaatinkastiketta,
kuin majoneesiakin ja tämän kaiken lisäksi vielä mausteita.
Mikä kumma siinä oikein on,
etten ole uskaltanut maustaa salaattiani kunnolla.
Ruokiin kyllä laitan enemmän mausteita,
kun resepteissä on,
mutta salaatti sitten jää aivan liian pliisuksi.
n. 5 dl keitettyä pastaa
kourallinen keitettyä parsakaalia
1 paprika
1 pieni kurkku
n. 2 dl kebablastuja
frisee salaattia
1/2 dl majoneesia
1/2 dl valmis salaatinkastiketta maun mukaan
vajaa 1/2 tl herbamare yrttisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 rkl oreganoa
Leikkaa ainekset haluamasi kokoisiksi paloiksi
ja sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin.
Anna salaatin maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Huom:
Penninvenytys vinkkini
Keitän aina koko pussin pastaa kerralla.
Laitan vettä kattilaan kiehumaan noin 2 dl
ja keitä veden keittimessä kannullinen vettä kiehuvaksi samaan aikaan,
kun pieni tilkka kattilassakin kiehuu.
Kaada sitten pussi pastaa kattilaan vesitilkan sekaan.
Kaada vedenkeittimestä kiehuvaa vettä kattilaan niin,
että pastat peittyvät kunnolla.
Anna pastaveden kiehahtaa
ja ota sitten lämpö pois levyltä.
Älä nosta kattilan kantta,
jos ei ole pakko eli jos ei vesi kiehuu kattilasta yli.
Anna pastan keittyä kiehuvassa vedessä pastapussin ohjeen mukaan.
Kaada vesi pois pastan ollessa kypsää.
Ne pienet hyvät teot
saavat omankin päiväsi loistamaan.
Ystävyydellä
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.