Lähdettiin tiistaina heti aamutuimaan käymään hoidokin kanssa kaupalla.
Meidän K-lähikaupassamme,
kun oli kesäkurpitsa tarjouksessa alle euron kilo.
Pakkohan sitä oli hakea,
että pääsee vielä kokkailemaan herkkuja.
Samalla tuli ostettua makkarat torstain pyttipannuun.
Siitä sitten puistoilemaan kaverin kanssa.
Eilen pidimmekin vapaa-päivän kauppailuista
ja valmistin säilykkeitä sekä leivoin sämpylöitä.
Istuttelin juurruttelemiani kukkia multaan ja hoidin muutkin kasvit
paremman näköisiksi.
Nyt sai kuivat oksankäntyt sekä lehdet kyytiä.
Illaksi vielä leivoin meille parit sämpylät iltapalalle.
Tässä teille tulee huokea ja herkullinen arkiborssikeiton ohje.
Olen ollut tekemässä tätä jo vaikka
ja kuinka monta kertaa,
mutta aina on tullut jotain muita ruoka-innostuksia,
jotka ovat sitten kiilanneet keiton edelle.
Nyt kuitenkin sain itsestäni irti
ja ai että,
kuinka olen siitä tyytyväinen.
Tästä tuli niin peijakkaan herkullista,
että olisi suosilla voinut tehdä tupla määrän heti alkajaisiksi.
No, hyvähän se nyt on sanoa,
kun on maistanut keittoa.
1 sipuli
2 varsisellerin vartta
n. 2 dl soijarouhetta, 1/2 pakettia pekonia,
200 g palvikikkua tai kasvis kink*usuikaletta, nakkeja, yms.
(itse pengoin pakastintani ja en kerrassaan löytänyt mitään muuta
keittoon laitettavaa, kuin pekonia)
n. 2 dl etikkapunajuurta suikaleina
1/2 keskikokoisesta kaalista
8 dl vettä
1-2 dl etikkapunajuurilientä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia
Tarjoile keitto:
kreikkalaisen jogurtin kanssa
Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja varsiselleri pieniksi ohuiksi tikuiksi.
Kuullota näitä padassa ja lisää pekonia tai jotain muuta haluamaasi
ainesta pataan.
Lisää nesteet, kasviskuutiot sekä punajuuri ja kaali suikaleet keittoon ja mausta keitto.
Keitä keittoa noin 15 minuuttia,
että kaali- ja punajuurisuikaleet kerkiävät kypsyä.
Tarjoile keiton päällä vielä
kreikkalaista jogurttia.
Näe elämässäsi kaikkea
kaunista.
-Tupu-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.