Meillä vietettiin eilen lauantaista perhepäivällistä.
Valmistin keitettyjä perunoita sekä porkkanoita
ja tämän possunsuikalekastikeen.
Muru valmisti edellis päivänä salaatin
ja minä tämän kastikkeen.
Laitoin myös kaksi kiloa annabellaperunaa sekä kilon porkkanaa isoon kattilaan veteen ja merisuolaan odottamaan huomista päivää
ja keittämistä.
Tällä kertaa possunsuikaleeni olivat valmiiksi marinoituja.
Yleensä ostan vain ja ainoastaan marinoimatonta lihaa,
mutta nyt pakkasessa oli marinoitu versio.
No, Murun kanssa muisteltiin, että oli joskus tässä tarjouksessa possunsuikaleliha,
mutta kaikki marinoimattomat oli jo menneet paremmille/nopeammille ostajille.
Siksipä meillä nyt marinoidut liha kastissa.
Tein kastia oikein ison satsin.
Jos haluat voit toki tehdä tämän kastikkeen puolikkaana,
puolittaen vain tämän minun reseptini,
mutta voin taata että tämäkin määrä menee ihan mennen tullen.
Niin aikakin kävi.
800 g marinoitua possun suikaletta
2 sipulia
(mulla kevätsipulia varsineen)
4 porkkanaa raasteena
n. 3 rkl juoksevaa margariiniä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 kasvisliemikuutiota
n. 3rkl soijakastiketta
2 dl tomaattimurskaa
2 dl kermaa
Raasta porkkanat ja silpu sipulit.
Laita lihat 400 g kerrallaan pannulle ja paista ne sipulin ja porkkanan kanssa.
Ota kypsä lihaseos pannulta ja lisää seuraava satsi lihaa ja sipuli/porkkanaa pannulle kypsymään.
Laita pataan juoksevamargariin ja jauhot,
ruskista seosta, niin että se on kauniin kullan ruskeaa.
Lisää jauhojen sekaan vesi ja sekoita hyvin ettei kastiin jää paakkuja.
Mausta kasti ja kaada sekaan liha/porkkana/sipuli seos kastikkeen sekaan.
Nyt kiehauta kastike kuplivaksi ja laita sitten liesi pienemmälle.
Anna kuplia noin vartin verran ja ota liesi pois päältä.
Älä kuitenkaan ota kastia pois liedeltä,
vaan anna muhia lieden kuumassa vielä ainakin puolituntia.
Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä,
jos kasti näyttää tuhdilta tai makua ei ole tarpeeksi.
Kuka voisi tarvita
valoasi
tänään?
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.