IMG_20241002_183458.jpg


Tämä on taas niitä päiviä,
kun totesin yht´äkkiä,
että miun tekee niin mieli jauhelihakeittoa.
Tästä ei todellakaan tullut mitään tavallista jauhelihakeitto,
Vaan sellainenn pika versio ruoasta.
Et ei muuta kuin asiaan...


Mulla on siis aina jääkaapissa keitettyjä perunoita 
ja valmistin sitten keiton liemen ja lisäsin sinne
nuo valmiit perunat viimeiseksi joukkoon.
No, tapahtuihan tässä vielä muutakin eriskummallista matkan varrella...



IMG_20241002_183503.jpg

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk yrtti tomaattimurskaa

Ota noin 1/3 osaa äskeisestä seosksesta rasiaan jääkaappiin odottamaan jonkun illan tortilla mättöherkkua.



8 dl vettä
1 pss keittojuureksia
1/2 tl valkopippuria
1 rkl jauhelihamaustetta
1 tl herbamare yrttisuolaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
n. 8-10 keitettyä perunaa lohkottuina

Paista jauheliha sekä sipuli padassa
ja lisää kypsän jauheliha/sipuliseosken joukkoon tomaattimurska.
Jätä 2/3 jauheliha/sipuliseosta pataan
ja lisää joukkoon vesi sekä keittojuurekset ym. mausteet liemeen.
Kun liemi on hyvän makuista
sekä juurekset kypsiä lisää joukkoon keitetyt perunat
ja anna pottujen kiehua pikkuheti.
Niin, että potut kerkiävät lämmetä sisältäkin.


IMG_20240919_075505.jpg

Toivon ja ystävyyden kesä Kaneliluodolla aloittaa hyvän mielen kirjasarjan, joka kertoo elämästä, rakkaudesta ja ihmisistä viehättävällä Kaneliluodolla Tukholman saaristossa.

Mä niin tykkäsin tästä kirjasta.
No, rakkaus hömppää sanoo osa,
mutta juu mä tykkäsin silti.

 

Uskalla olla oma itsesi
hankalissakin hetkissä.

Rakkaudella 
Tupu