Ai että,
mun nuorimmainen lupaili eilen tulla poikkeamaan kotosalla,
mutta eipäs kuulunut.
No, iltapäivällä tuli viesti,
että oli nukkunut hieman yli herätysten
ja kuulemma aamu oli nyt mennyt aivan pyllylleen.
No, lupasimme nähdä tänään.
Katsoo nyt kuinka käy?
Nukutaanko tänään pommiin vai minne?
Nyt täytyy vain keksiä jotain uutta ruokaa tarjolle,
kun tätä herkkua on enään niin vähän tarjolle pantavaksi.
Perunapelti:
8-10 perunaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl paprikajuhetta
Kuori halutessasi perunat ruokaan.
Minä en olisi kuorinut, vaan pessyt potut vain huolella.
(Meillä Ari haluaa yleensäkin potut kuorittuina,
minä taas söisin pottuni kuorilla melkein mitlä vaan potut.
Kunhan nyt muussiin on potut kuorittuina.)
Siivuta potut ja leikkaa kuorittu sipuli pieniksi.
Laita kaikki sekaisin kulhossa
ja lado sitten maustetut perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista tätä 225 asteessa noin 25 minuuttia
tai kunnes potut on rapsakoita ja tummia.
Jauhelihakastike:
300 g sika-nautajauhelihaa
1 pss tacomaustepussi
1 tkl (390 g ) valkosipuli tomaattimurskaa
(1 dl vettä+ chiratsakastiketta )
Paista jauheliha ja mausta se tacopussukalla ja kaada joukkoon tomaattimurskaa.
Lisäsin vielä vettä sekä chiratsa-kastiketta.)
Pinnalle:
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1-2 dl juustokastiketta
n. 2 dl juustoraastetta
Lohko kolmeen neljään osaan kirsikkatomaatit ja ripottele ne vuokaan sinne tänne.
Sitten juustokastiketta ruokalusikalla sinne ja tänne ja lopuksi lusikalla sileäksi.
Lopuksi vielä juusraastetta pintaan
ja pelti takaisin uuniin 10-15 minuutiksi,
kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Älä ole normaali,
vaan väritä reilusti yli.
Väriä ja iloa syksyysi.
Rakkaudella
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.