Kyllä se arki on tosiaankin alkanut täällä Tupun tuvassa.
Otin näet osaa #edullinenelokuu haasteeseen instagramissa.
Innostuin eilen vallan Prismassa käydessämme,
kun kukkakaali oli 0,99 senttiä kilo.
Tuli pikkuisen hamstrattua,
meillä oli peräti viisi kukkakaalia kotiin viemisinä.
Ai ai, nyt saa tehdä kukkakaalimuusia ja kaikki muita herkkuja niin paljon,
kun sielu sietää.
Illalla 20.00 osallistuin vielä koulutus webinaariin.
Meillä loppui ulkonasyönnit aivan seinäään,
kun aloin valmistamaan jääkaappiin valmiita pizzataikinoita
hapanjuuresta mistäs muusta.
Nyt tosiaan meillä on pizzataikinaa aina rasiassa jääkaapissa
eli valmistan kerralla kolme
tai kuusi taikinaa rasioihin odottamaan leipomis innostusta.
Meille on tullut jääkaappiin oikein pizzahylly,
jossa on valmiina oma tekemä tomaattikastike,
kinkkurouhe, pepperoni, juustoraaste ja säilötyt herkkusieni viipaleet liemessään.
Juu, tuon juustonkin raastan yleensä itse
ja jos vain käy hyvä säkä ja saan juustoa huokeammalla kaupasta sitä lähtee
mukaan isompikin satsi ja sitten raastelen sitä pakastimeen valmiiksi odottamaan tarjoamista.
PIZZAPOHJA TAIKINA
HAPANJUURESTA 6 kpl
n.2 dl tekeytynytttä kuplivaa juuritaikinaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
Liota juuritaikina veteen ja lisää suola sekä jauhot.
Vaivaa taikinasta pallo ja laita kulho kostealla leivinliinalla peitettynä jääkaappiin kylmäkohoamaan yön yli.
Ota taikina jääkaapista ja vaivaa siitä kimmoisa.
Tee taikinasta pötkö ja jaa se kuuteen osaan.
Laita kukin pallura omaan rasiaansa jääkaappiin
odottamaan leipomis hetkeä.
TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 rl hunajaa
3 rkl basilikaa
Kaada tomaattimurska ja sipuli paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa.
Liisää muut ainekset joukkoon ja anna kuplia noin vartin verran,
että saat kastikkeesta mukavan sakeaa.
Mitä enemmän annat,
sitä enemmän saat.
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.