Täällä ollaan taas nuukailtu oikein olan takaa.
Keittelin Murun kuorimat 1 1/2 lg porkkanoita,
vajaa kilo perunoita sekä kaiken tuon päälle laitoin
vielä höryttymään yhden paloitellun kukkakaalin ja kesäkurpitsan.
Vettä kattilaan laitoin siis vain sen verran,
että perunat ja porkkanat peittyivät ja kukkaali sekä kesäkurpitsa
pinnalla höyrystyy.
Sekaan laitoin 1 1/2 rkl merisuolaa.
Otin kauhalla kypsät kukkakaalin sekä kesäkurpitsan palat sekä yhden perunat eri kattilaan.
Näistä tein herkullisen todella pehmeän sosekeiton,
mutta kerrotaanpas ensin mitä lopuille perunoille sekä porkkanoille tapahtui...
Valmistin osasta potuista sekä porkkanoista lohilaatikkoa,
joka meni eilen aamusella uuniin tunniksi ja jäi jälkilämpöön muhimaan,
siksi aikaa kun me olimme lasten kanssa kerhossa.
Loput perunat sekä porkkanat laitoin rasiaan,
jonne leikkasin sipulin pieniksi joukkoon.
Nämä menee sitten uuniin puoleksi tunniksi lihapullien,
kalapullien tai pihvien kanssa.
Mausteita tottakai vielä pinnalle maun mukaan laittaen.
Tälle teen sitten kylmän kermaviilikastikkeen vielä kaveriksi.
Mutta sitten tähän kukkaali-kesäkurpitsakeittoon,
josta muuten tuli aivan peijakkaan pehmeää ja herkullista.
1 kukkakaali
1 kesäkurpitsa
1 peruna
n. 1 dl viherpippuri sulatejuustoa
n. 1 1/2 dl juuston makuista laktoositonta ruokakermaa
vajaa 1 tl suolaa
Soseuta kuumat kasvikset joihin olet lisännyt sulatejuuston palat
ja lisää mukaan vielä mausteet.
Suolaa kannattaa lisätä pikkuhiljaa, ettei sitä tule liikaa.
Valitse työ jota rakastat,
niin sinun ei tarvitse työskennellä
päivääkään elämässäsi.
(KONFUTSE)
Tupu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.