IMG_20240921_211742.jpg


Olen teille kertonutkin meidän hiljaisesta jääkaapin nurkassa lymyävästä hienohelmasta, jota hieman kehuen (lue ruokkien)
saan siitä kehittymään aivan mielettömän ihania asoita.
Pizzat, leivät sekä pannarit ovat meillä hienohelman aikaansaannoksia.

Pieni jauhojen sekä veden lisäys saa hienohelmamme kohoamaan unelmiinsa.



IMG_20240921_211715.jpg

Niin nytkin meille on hienohelma muhimassa keittiötasolla.
Olen siis aloittanut hienohelman kohotuksen
eilen ilta päivällä ottaen sen jääkaapista 
ja ruokkien sitä 1 dl vehnäjauholla
sekä 1 dl noin käden lämpöistä vettä.

Kolmen tunnin päästä lisäsin taasen 1 dl vehnäjauhoja ja ennen nukkumaan menoa olen vielä kerran lisäämässä taikinaan 1 dl vehnäjauhoja.

Tämän jälkeen jätän taikinan tekeytymään yön yli 
ja huomenissa otan hienohelmasta noin 1-2 dl verran lasitölkkiin 
jääkaappiin odottamaan seuraavaa ruokinta/leivonta ketaa.

Aamusella lisäsin taikinaan vielä kahteen otteeseen yhteensä
2 d jauhoja ja annoin taikinan levätä aina tunnin pari.
Hienohelman kanssa kannattaa olla kärsivällinen,
ettei diiva ota nokkiinsa ja ala oikkuilla.



Tällä kertaa juuresta tuli tonnikalapizzaa.


IMG_20240922_140734~2.jpg

Pidä lähelläsi ihmisiä,
jotka kuulevat sinua jopa ilman sanoja.

Ystävyydellä
Tupu