IMG_20240913_170926.jpg


Tässä tulee oikein lapsuus mieleen, kun tätä piirakkaa tekee.
Monta monituista muistoa käy mielessä ja suu nousee väkisinkin hymyyn.
Minusta tämä piiras jopa kuuluu meidän joka syksyisiin perinteisiin.
Soittelin juuri Mumskun kanssa ja sanoin laittavan taasen kerran tämän jo legendaarisen ohjeen blogiini.
Mumsku kertoi kuinka hän on saanut tämän ohjeen noin kuusikymmentä vuotta sitten 
omalta talousopettajaltaan Viljakkalan kirkonkylässä kansalaiskoulussa.
 
Piirasta tulee iso uunipellillinen eli laitan peruslieden mukaisen ohjeen tuohon reseptin alkuun ja perheliedelle sulkuihin loppuun.
Toivottavasti nyt ymmärsitte sekavat ohjeeni.


IMG_20240913_164147.jpg
 
3 munaa (5)
3 dl sokeria (4 1/2 dl)
100 g sulatettua voita (150 g)
1 1/2 dl vettä tai kermaa (2 1/4 dl)
4 1/2 dl vehnäjauhoja (6-7 dl)
2 tl leivinjauhetta (3 tl)
 
TÄYTE:
omenaa…
raparperiä…
marjoja…

hedelmiä…

 

Vaahdota munat ja sokeri.
Laita neste ja voi kulhoon ja lämmitä seos pikaisesti mikrossa tai hellalla.
Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja nestettä.
Sekoita huolella.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna paistua uunissa 200 asteessa noin 30-45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Piirakka sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta jos haluaa hieman juhlistaa makuhetkeä voi seuraksi laittaa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
 
 
IMG_20240913_170926.jpg
 
Älä juokse itseäsi pakoon,
kuuntele omaa sisintäsi.
Sen äänen kuulet vasta,
kun rauhotut ja otat aikaa itsellesi.

Rakkaudella 
Tupu